Ga naar de inhoud

Podcasts

Waarom podcasten?

Wist je dat meer dan 5 miljoen Nederlanders regelmatig naar podcasts luisteren? Of het nu in de auto, tijdens het sporten, of tijdens het ontbijt is, podcasts hebben hun plek veroverd in het communicatielandschap. Terwijl de meeste mensen luisteren voor ontspanning, ontdekt een kwart van de luisteraars zakelijke podcasts.

Een podcast is een perfect medium om je expertise te delen. Door te praten over jouw specialiteiten, demonstreer je autoriteit en creëer je diepgang die soms moeilijk te bereiken is via andere kanalen. Nodig ook andere experts uit om je expertstatus te versterken.
Een man en een vrouw die een video podcast opnemen in een studio.
Podcasts zijn uitstekend geschikt om bestaande klanten aan te spreken en een community op te bouwen. Door afleveringen te delen op je website en via social media bereik je niet alleen je huidige publiek, maar trek je ook nieuwe geïnteresseerden aan.

Door regelmatig podcasts uit te brengen, ontstaat er binding met je luisteraars. Een podcast biedt een persoonlijke band die moeilijk te evenaren is met tekst. Sterke verhalen versterken deze band nog meer, een kracht die bekend staat als storytelling.

Podcasts bieden onbegrensde creatieve mogelijkheden. Of je nu klanten interviewt, interne discussies deelt, of je focust op kennisdeling, de keuze is aan jou.
Podcasts maken is toegankelijk en vereist slechts 1 à 2 uur opnametijd per aflevering. Het is dus zeker haalbaar om meerdere afleveringen op een dag op te nemen. Vergeleken met het schrijven van een blog is podcasting verrassend eenvoudig. Als je kiest voor professionele ondersteuning, zoals die van Seegers Media, wordt het nog eenvoudiger.

Een podcast biedt een extra contactmoment volgens de wet van 7 contactmomenten. Het is een unieke manier om je doelgroep te bereiken, naast traditionele kanalen zoals blogs en nieuwsbrieven.
Wil je starten met een podcast? Wij begeleiden je van A tot Z. Van strategie tot distributie op platforms zoals iTunes, Spotify en Soundcloud. Ontdek ook de mogelijkheden om podcast content om te zetten in geschreven content voor blogs en hoe je snippets in kan zetten op je socials. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe podcasts jouw communicatiestrategie kunnen versterken.
0 +
Podcasts opgenomen
0 +
Ondernemers geholpen
Neem contact met mij op!